Mari Engh

Innovatio NTNU
Bilde av alumni

Ansatt som næringspolitisk rådgiver i Norsk Landbrukssamvirke

Hvordan opplevde du studietiden?

Jeg opplevde studietiden som både gøy, engasjerende og læringsrik. Trondheim er en helt nydelig studentby. Samtidig som jeg studerte jobbet jeg som Utviklingssjef for Studentmediene i Trondheim. Det å engasjere seg i et verv var siden av studiene var helt gull for egen del. Jeg fikk et nettverk smekkfult av flinke og fine folk også utenfor skolen, samtidig som jeg fikk nyttig leder- og jobberfaring med på kjøpet!


Hvorfor valgte du å ta master i entreprenørskap, innovasjon og samfunn?

Samfunnsengasjementet mitt lå helt klart i bunn! Næringslivet og spesielt regionene i Norge må bli mer på ballen når det kommer til å styrke innovasjonsevnen. Jeg ville lære hvordan man går frem for å iverksette og veilede næringsrettede prosesser som bidrar til nettopp dette.

Samtidig syntes jeg det virket som et privilegium å få lov til å skrive masteroppgave et helt år innenfor et selvvalgt tema på feltet.


Hvilke prosjekter arbeidet du med underveis i masterprogrammet?

I emnet Prosjekt entreprenørskap hadde jeg prosjekt i samarbeid med næringshagen i Oppdal hvor vi skulle utarbeide løsningsforslag for «hvordan Oppdal kunne bli et mer attraktivt sted å flytte tilbake til for unge».

Jeg tok også et fag i bygdesosilogi hvor jeg skrev om lokalmatprodusenter. Det var et perfekt grunnlag til masteroppgaven min. Masteroppgaven min hadde tittelen «Hva som skal til for å lykkes med regionale matnettverk?». Feltarbeidet hadde jeg i Lofoten og Røros, hvor jeg så på to ulike nettverkt. Etter jeg hadde levert ble jeg kontaktet av et forskningsmiljø som hadde lest oppgaven og lurte på om jeg ville starte å jobbe for de – det var stas!


Hvordan opplevde du arbeidsprosessene i studiet?

Positivt at variasjonen i fagene var såpas stor! Spennet går fra entreprenørskap i praksis hvor du samarbeidet med næringslivet, til grunnleggende teorier om hva som skal til for å stimulere til entreprenørskapskultur. Jeg tror veldig på å kombinere teori og praksis for å virkelig bli god innenfor et fagfelt.


Hva er ditt beste råd til andre som vurderer master i entreprenørskap, innovasjon og samfunn?

Masterprogrammet gir så uendelig mange muligheter! Personlig har den både gitt meg en jobb innenfor akademia som forsker, jeg har fått jobb som næringspolitisk rådgiver i det private næringslivet og nå skal jeg snart over til fylkeskommunen hvor jeg skal jobbe med entreprenørskap og næringspolitikk!

Det er også en styrke at du selv kan velge helt fritt hvem du vil skrive masteroppgae for. Anbefaler å ta kontakt med en bedrift eller et miljø du er interessert i, og tilby deg å skrive den i samarbeid med dem. Det tvinger deg til å velge et aktuelt tema, du starter å bygge nettverket, og det kan fort hjelpe deg godt på vei i jakten på drømmejobben!